Sociëteitsbestuur 2012-IIseptember 2012 - september 2013

Christiaan Jozef Fries

Christiaan Jozef Fries
Geboren:Als een jongetje op 1991-04-11 in Zeewolde
Studie:Creative Technology
Generatie AEGEE: 2011
1e half jaar:Retentio et Paracentis
2e half jaar:Praeses

In z'n eerste halfjaar werd Chris al snel bestempeld als 'zure man', maar naar verwachtens zal dit afzwakken naar mate hij minder met arbeiders te maken zal krijgen. Dit was als retentio wel vaak het geval en daar kon hij, volledig terecht overigens (!), een uitvoerig relaas over houden. Zoals bijna alle e.t. retentio's voelt ook Chris zich nog steeds verantwoordelijk als er iets stuk is in Asterion, zoals losse leidingen of andere nare dingen. Het kost hem nu dan ook moeite om niet direct alle actiepuntjes van Martijn in te koppen. Chris zijn leven draait om Asterion, dit wordt nogmaals duidelijk nu hij het tweede deel van zijn SB-jaar zal volbrengen als praeses. Achter de schermen is deze praeses dan ook opvallend vaak te vinden in en rond de pakkerij, meestal in de kroeg, maar ook achter twee of drie beeldschermen op kantoor zal je hem overdag aan kunnen treffen. 's Avonds is hij eigenlijk ook niet weg te slaan uit onze mooie kroeg, of hij nu bij de deur dienst staat te draaien of mompelend aan de bar menig biertje of mixje wegwerkt, de naborrel tikt Chris meestal wel aan, al dan niet gewenst. Wanneer Chris dienst gedraaid heeft benut hij de naborrel dan ook het liefste ten volle en daar zijn de logboekstukjes zo nu en dan de dupe van. Gelukkig weet hij alles de volgende dag nog prima te herinneren, zodat er alsnog een fraai stukje op de site gedumpt kan worden. Zo kan onze praeses ook de dag na een goede borrel, als het moet, weer keurig op tijd in de stad zijn om een uurtje productief te zijn en vervolgens de rest van de dag te zitzak-epibreren. Chris komt rustig over, maar vaak komt hij ook zeer verrassend uit de hoek, wat tijdens onder andere vergaderingen zeker gewaardeerd wordt. 'Rake oneliners' is Chris' middle-name en uitdrukkingen als 'een kleintje...', 'aanslingeren' en 'keurig', trekt hij zich aan als een maatpak. Als betrokken preases houdt Chris het hele zooitje netjes bij elkaar en dat is iets waar wij alleen maar heel blij mee kunnen zijn! 12-II 'Vo!

Marlijn Dorine van Erk

Geboren:Als een op 1992-01-05 in Oud-Alblas
Studie:Biomedische technologie
Generatie AEGEE: 2010
1e half jaar:Quaestor
2e half jaar:Quaestor
Marlijn Dorine van Erk

De Knuffelkoningin. Al zit ze er zelf ook wel eens doorheen toch zorgt mevrouw altijd voor een lichtpuntje in andermans dag. Ja Marlijn is verslaafd aan knuffelen. Als je al enigszinds sip kijkt, niets te doen hebt, je toevallig op haar route staat of naar huis wilt kan je een knuffel van haar verwachten. Eerder de vent van het sociëteitsbestuur (die voor 5/6 bestaat uit mannen), nu zorgzame Marlijn. Hoe je heerlijk kan aanhoren van haar wat haar weer voor raars is overkomen op weg terug naar de oo zo verre campus. Hier houdt ze het al een lange tijd vol en dit blijft volgens mij nog wel even. Naar de stad fietsen om uiteindelijk daar aangekomen (eerder dan het DB) een internetloos kantoor aan te treffen heeft enige irritatie veroorzaakt. Echter laat ze zich hier niet in drukken en is ze "verslaafd aan boekhouden" zoals ze het zelf zo mooi kan zeggen. Een rare eigenschap van Marlijn is dat ze (de volgende woorden zijn niet in eenspraak met de mening van elke sociëteitsbestuurder van lichting 12-II) nooit brak is. De eerste keer dat haar dit is overkomen is dan ook op ons eerste beleidsweekend. Hier was na de vele biertjes de fles whiskey aan de beurt en heeft voor haar eerste brakke ochtend/middag ooit gezorgt. Alles moet schoon danwel stuk. Bij elk deel van de kroeg is er denk ik wel een verhaal te vertellen waarbij Marlijn iets stuk heeft gemaakt. Is het niet een pul, dan is het wel haar eigen voet. Dit levert dan ook enkele fobiën op waardoor haar lichtingsgenoten het genot hebben om elke keer de ΚΑΔΜΟΣ-tafel te mogen dragen. Graag hebben wij dit voor haar over aangezien ze veel met haar taken bezig is waardoor wij leuke dingen kunnen aanschaffen zoals nieuwe scanners, rookmachine, powertools, nieuwe dassen en mooie feesten kunnen organiseren. Op de stichting! 12-II 'Vo!

Mauro Jerôme Verreussel

Mauro Jerôme Verreussel
Geboren:Als een jongetje op 1992-11-01 in Geleen
Studie:Industrieel Ontwerpen
Generatie AEGEE: 2010
1e half jaar:Ab Actis et Musicie
2e half jaar:Interpres et BCP et Acquisitor

Voor het tweede half jaar zal Mauro de oren en ogen zijn van het Socëiteitsbestuur met het communicatie pakket; Interpres, BCP en Acquisitor. Hiermee is hij verantwoordelijk voor vrijwel alle communicatie van het SB. Wat iets is wat wel bij hem past, aangezien hij z'n mannetje staat in menig conversatie en niet makkelijk over zich heen laat lopen. Als BCP zal hij zorgen dat we goede vriendjes blijven met de andere clubjes binnen de pakkerij, maar ook dat we hier een duidelijke stem hebben binnen de Pakkerij en als Acquisitor zal hij voor een hoop goede dealtjes zorgen, waar we allemaal van gaan profiteren! Ook slaat Mauro geen actiepunt af. Elk klein dingetje wordt wel door deze man op zich genomen en door hem ingekopt. Maar op het minder serieus vlak zal Mauro goed aanwezig blijven met zijn eeuwige tweehonderd (200) in één (1), tijdens het mexxen om na zijn dienst op het zelfde niveau van dronkenschap te komen als de rest van de kroegbezoekers. Of om te vroeg pieken op het eerste beleidsweekend, om hierna keurig een stiekem braakje te leggen op de wc en in bed te verdwijnen. Indien Mauro geen dienst heeft is hij alsnog veel te vinden in de kroeg om van alles en nog wat te regelen, van de Asterion meter, het Jasjeskabinet tot het 'Het regent meters bier'-feest. Al met al geeft dit wel aan hoeveel deze man zich wel niet inzet voor onze kroeg! 12-II 'Vo!