Sociëteitsbestuur 2012-Imaart 2012 - maart 2013

Philip Johannes Fransiscus Engbersen

Philip Johannes Fransiscus Engbersen
Geboren:Als een jongetje op 1992-02-11 in Wageningen
Studie:Technische Bedrijfskunde
Generatie AEGEE: 2010
1e half jaar:Mercator et Interpres
2e half jaar:Praeses

Het stof is opgewaaid. Philip heeft de strijd om het praesesschap gewonnen. Wat hij bij het prille begin van zijn SB jaar al riep, 'over een half jaar wordt ik praeses', is dan ook uitgekomen. Dit geeft wederom blijk van de hoge gunfactor en schappelijkheid die de fantastische lichting 12-1 eigen is. Desalniettemin geven zijn getoonde doorzettingsvermogen en vastberadenheid hoop op een goed verloop van de leidingschap over ons 6 koppige SB. Zijn onverschilligheid geven een soort deken van rust aan de vergaderingen. Alleen op de momenten dat blijkt dat 'we' iets vergeten zijn kan deze rust verstoord worden. Maar ja, hoe vaak gebeurt dat nou eigenlijk? U moet echter niet denken dat Philip geen hart voor de zaak heeft. Niets is immers minder waar. Als geboren ondernemer staat hij altijd open voor nieuwe ideeën en verbeteringen. Wanneer hij dus plannen heeft om, bijvoorbeeld, de Asterion das te vernieuwen, weet hij met vol enthousiasme dit bespreekbaar te maken binnen de rest van het bestuur. Dat zijn actiepuntjes nog wel eens worden vergeten, moeten we hem dan maar vergeven. We zijn voornamelijk benieuwd of er komend half jaar nog een wijnproefavond geregeld zal worden. Dat Philip zijn stempel op het SB en op de kroeg zou drukken was al vrij snel duidelijk met het speciaal voor hem geboorde kijkgaatje, welke zich enkele decimeters boven het lager gezeten kijkgaatje bevindt. Nu hij nog een half jaar als voorzitter aan de slag gaat zal Philip er des te meer voor zorgen dat hij over 5 jaar onze nieuwe sjaars nog steeds kan boeien met interessante verhalen over zijn SB jaar. Zijn lengte heeft overigens als voordeel dat zijn mede SB'ers hem altijd binnen no- time weten te spotten in de kroeg, mocht men gebaat zijn bij zijn hulp. Mocht je trouwens binnenkort in de kroeg staan en iets nodig hebben; vraag het Philip! Hij zal waarschijnlijk antwoorden met 'ja hoor, dat regel ik wel even', want zo is hij; behulpzaam en gedienstig. Of het dan vervolgens ook geregeld wordt, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Met het Twentse bloed dat door zijn aderen stroomt kan 'joa joa' natuurlijk net zo goed 'nee' betekenen. Wat ik wel met zekerheid durf te zeggen is dat je niemand in en om Asterion zal vinden die onze nieuwe Praeses en onvriendelijke kerel vindt. Een met vriendelijkheid dronken mensen de deur wijzen, dat is toch een eigenschap apart. 12-1 'vo!

Emile d'Angremont

Geboren:Als een jongetje op 1992-04-09 in Emmen
Studie:Technische Geneeskunde
Generatie AEGEE: 2010
1e half jaar:Ab Actis et BCP
2e half jaar:Interpres et BCP et Aedilis
Emile d'Angremont

Emile, de Drentse invloed in ons bestuur en helemaal gek van Emmen, in het bijzonder het dierenpark Emmen hebben we afgelopen half jaar gemerkt. Vraag hem ernaar en je hebt zo een gepassioneerd monoloog van hem te pakken. Maar met Emile vallen ook goede dialogen te voeren, of ze nou inhoud hebben of totaal onzinnig zijn. Net als alle anderen van 12-I was ook Emile na een half jaar klaar voor het praesesschap. Natuurlijk was er maar plaats voor één praeses, dus ontstond de nodige discussie. Dit kwam echter niet helemaal goed uit de verf, aangezien Emile zei ook tevreden te zijn met een ander pakket aan functies, alle communicatie namelijk, dus Ab Actis, Interpres en BCP. Hierdoor werd het voor Philip en Martijn al snel duidelijk dat Emile minder kans maakte op het preasesschap en toen Philip deze functie uiteindelijk bemachtigde, had Emile de pech dat hij z'n functie Ab Actis alsnog moest inruilen voor Aedilis. Desalniettemin denken wij niet dat dit nadelig is. De functie Aedilis omvat namelijk een hoop communicatie naar leden over te organiseren activiteiten, wat perfect aansluit bij Interpres. Emile mag dus tevreden zijn met zijn functies en wij verwachten dat hij er prima mee kan werken en het hem genoeg uitdaging biedt. Misschien dat Emile met deze nieuwe functie een leuk uitje voor al onze kroeg bezoekers weet te organiseren... Maar genoeg over Emile en zijn functiekeuze. Binnen het SB is Emile de stand-up-comedian. Zit het even niet mee of zijn we treurig dan kan Emile ons altijd wel verblijden met een grapje, welke hij heeft gehoord van een vriend of cabaretier. Maar omdat we niet vaak treuren, voelt Emile perfect aan dat hij ook gewoon random een grap kan vertellen. Neem nou deze grap, waarvan ik vermoed dat hij hem zelf bedacht heeft: "Waar is het voor een visser slecht vertoeven? De Hengelosestraat." Gelukkig vindt hij zijn eigen grappen altijd leuk. Emile is een goede kerel om erbij te hebben in ons SB. Hij heeft altijd een verhaal klaar en zorgt voor een leuke sfeer, of het nou een vergadering is of een willekeurige SB activiteit. Hier kunnen we nog lang mee vooruit. Als het over een klein half jaar dan toch tot een eind gaat komen, hoopt Emile via de vloeradviescommissie nog even zijn steentje bij te dragen en naam achter te laten in de bar of vloer. 12-1 'vo!

Ferdinand Martijn Verbraak

Ferdinand Martijn Verbraak
Geboren:Als een jongetje op 1992-06-18 in Huizen
Studie:Technische Bedrijfskunde
Generatie AEGEE: 2010
1e half jaar:Quaestor
2e half jaar:Mercator et Acquisitor

Na een half jaar SB kan men zien dat ook Martijn zijn draai gevonden heeft in de kroeg. Deze altijd goed gemutste jongeman staat dan ook met veel plezier en overgave in de kroeg zijn diensten te draaien. Het begeleiden van de tappers achter de bar, het orde houden aan de andere kant van de bar, het socialisen met de leden en vaak ook de vrouwen, deze oud-quaestor doet zoals het een ware SB'er betaamt. Oud-quaestor ja, want hij heeft de helft van het boekjaar van de vorige lichting op zich genomen en afgesloten. Aan de moeite en inspanningen die hij erin heeft gestoken kan men duidelijk zien dat de cijfertjes van Asterion hem zeer hebben moeten boeien, wat dan ook weer terug te zien was in het resultaat van zijn zwoegende inspanningen! Dat het voor deze jongen even wennen zal zijn in zijn nieuwe functie staat natuurlijk vast. Gelukkig blijft hij natuurlijk de nieuwe penningmeesteres begeleiden en kan hij het komende halfjaar in zijn nieuwe functies als mercator et acquisitor nog genoeg met cijfertjes spelen. Een ander groot voordeel bij deze functies is natuurlijk dat hij de grote verantwoordelijkheid heeft om garant te staan voor het assortiment aan versnaperingen welke in onze mooie kroeg te nuttigen zijn. Zo heeft hij dan ook genoeg excuus om af en toe (nou ja, af en toe;-) van de producten te snoepen om te kijken of zij wel lekker genoeg zijn voor onze zeer gewaardeerde leden. Ook de integratie met de Mitra-man verloopt hierdoor zeer soepel. Hij is hier bijna vaste klant en hoeft geen stempelkaart te laten zien om korting te regelen! Dat Martijn naast zijn taken in het SB ook echt van het leven geniet blijkt maar weer. Af en toe een sigaar, want tja je bent toch bestuur, en een lekkere whisk(e)y op zijn tijd gaan er bij Martijn wel in. Net zoals port, wat op de naborrel natuurlijk dik verdiend is na het draaien van een zware dienst! Verder heeft Martijn ook door gekregen dat een titel als bestuur het ook goed doet bij de meisjes, hij maakt hier dan ook graag gebruik van en voor je het weet is hij onder de pannen! Helemaal nu hij eindelijk zijn bunker op de campus omgeruild heeft voor een gezellig studentenhuis in de stad. Je moet natuurlijk je woonplek ook afstemmen op je prioriteiten, zo ben je natuurlijk veel eerder op de kroeg, en na de naborrel zo snel mogelijk onder de dekens! Dat het een feest is om Martijn in het SB te hebben lijkt me duidelijk. We kijken uit naar het tweede halfjaar met Martijn en hebben er alle vertrouwen in dat dit net zo leuk wordt als het eerste! SB 12-1 'VO!