Sociëteitsbestuur 2009-IIseptember 2009 - september 2010

Karine van Hal

Geen foto beschikbaar.
Geboren:Als een op in
Studie:Bedrijfskunde et Technische Bedrijfskunde
Generatie AEGEE: 2007
1e half jaar:Interpres et Paracentis et BCP
2e half jaar:Praeses et BCP

De aanwezigheid van Karine binnen onze prachtige vereniging is niet lang onopgemerkt gebleven. Met haar positieve uitstraling en uitgesproken mening viel ze al snel op binnen Asterion. Dat dit voornamelijk de mannelijke aanwezigen waren zal jullie natuurlijk ook niet verbazen. Ondanks veelvuldig verblijf in het nachtleven van Enschede besloot Karine toch na een half jaar dat ze met enkel en alleen een studie Bedrijfskunde niet druk genoeg was. Ook Technische Bedrijfskunde moest eraan geloven. Dit heeft er echter tot ieders verbazing nog steeds niet toe geleid dat de behaalde uitslagen achteruit gaan. In haar vrije tijd trekt Karine al sinds haar eerste jaar hier in Enschede veel op met vrienden en vriendinnen van haar prachtige jaarclub. Elke woensdagavond is dan ook bij voorbaat al bezet. In haar tweede jaar besloot Karine dat het ook maar eens tijd werd om actief te worden tijdens haar studententijd. Als sponsorverantwoordelijke van de Almanak-commissie en poster-babe van de LANcie kon ze haar charmes prima kwijt. Hierna werd het tijd voor het echte werk en in september 2009 is ze dan ook toegetreden tot het Sociëteitsbestuur en verzorgde ze tot begin maart de communicatie hiervan met de rest van de belanghebbenden. Daarnaast droeg ze ook de zorg dat iedereen netjes ingeroosterd werd om te tappen en behartigt ze sinds november ook de belangen van Asterion in de BCP. In maart werd het dan toch echt tijd om alle touwtjes in handen te nemen en sindsdien is ze dan ook praeses. Met een scherp oog houdt ze alle details in de gaten en grijpt ze in daar waar nodig is. Gelukkig is dit nog niet al te veel nodig geweest waardoor ze ook nog tijd heeft om een oud-praeses tevreden te houden. Een taak die uiteraard niet onderschat mag worden... Dat tijdens haar bestuursjaar Asterion de belangrijkste positie inneemt staat buiten kijf, echter doet ze nog verwoede pogingen haar twee studies enigszins bij te houden. Gedurende vergaderingen zijn we voorlopig ook nog niet af van haar kritische, doch vaak rechtvaardige blik, en tijdens haar diensten houdt ze de kroeg op een professionele manier in de gaten. Al met al ben ik er dan ook zeer content mee Karine als bestuursgenoot te hebben en ik denk dat de vereniging ook zeer blij mag zijn met Karine als lid van het Sociëteitsbestuur van onze prachtige stichting.

Rogier van Zuijdam

Geboren:Als een jongetje op 1988-10-25 in Warnsveld
Studie:Bedrijfskunde
Generatie AEGEE: 2007
1e half jaar:Quaestor
2e half jaar:Quaestor
Rogier van Zuijdam

Vol goede moed begon deze jongen in september 2007 aan zijn studie Bedrijfskunde. Dat hij de jaren daaropvolgend echter meer tijd door zou brengen in Asterion dan in de collegebanken was al snel duidelijk. Na enkele maanden van twijfelen besloot hij dan toch in de negende maand van 2009 het Sociëteitsbestuur te betreden. Al snel bleek dat Rogier hier uitermate goed op zijn plek was. De hoge drankrekeningen werden zo mogelijk nog hoger en er werd nu niet alleen voor, maar ook achter de bar enorm gekloot met zijn lichtingsgenoten. Ondanks dat deze man wel een biertje lust en altijd voor een geintje in is ontgaat hem in de kroeg zelden wat. Akkefietjes worden op een diplomatieke manier opgelost en nare mensen worden met de simpele mededeling "Nee hoor!" gewoon buiten gehouden. Ook zijn taken buiten de kroeg vervult Rogier met verve. Een sluitende begroting en een degelijke boekhouding leiden tot goede resultaten. Hoewel zijn dagen gevuld met het gooien van kalfsragout voorbij lijken te zijn, neemt hij nog steeds veelvuldig deel aan activiteiten die misschien beter niet georganiseerd hadden kunnen worden. Gelukkig heeft hij altijd zijn lichtingsgenoten nog voor een avond gevuld met goede gesprekken, slechte verhalen, grote hoeveelheden drank en een sloot aan quotes uit een grote verscheidenheid aan series. Want hoewel Rogier inmiddels wel weggetrokken is van de campus, de zo stereotype trekjes blijven nog wel enigszins hangen. Zo staat zijn huis nog steeds vol met een grote hoeveelheid aan spelcomputers en is zijn ketting enkel verdwenen als hij zijn SB-kleding uit de kast trekt. Gelukkig is Rogier een hele fijne vent en we mogen allemaal blij zijn dat hij zichzelf een jaar lang inzet voor onze prachtige kroeg!

Jasper Harry van Stratum

Jasper Harry van Stratum
Geboren:Als een jongetje op 1990-06-17 in Enschede
Studie:Technische Bedrijfskunde
Generatie AEGEE: 2007
1e half jaar:Mercator et Ab Actis et Musicie
2e half jaar:Interpres et Musicie

Afgelopen half jaar was Jasper (of Jap voor de intimi) verantwoordelijk voor het bier en andere alcholische en non-alcoholische versnaperingen. Hij maakte er een feestje van door verscheidene soorten rum en whiskey te introduceren, door seaman's shot in het assortiment op te nemen (nog bedankt daarvoor...) en verscheidene leden inspraak te laten hebben op het merk van hun favoriete drankje. Ook was Jasper ab Actis, gezien de grote gaten in het rooster van zijn dinsdagen (uitslapen, niks, bier drinken in de kroeg) kwamen de notulen lekker snel. Na een paar maanden heeft hij ook de musicie onder zijn hoede genomen, om van elke donderdag een feestje te maken. Dit half jaar is Jasper opgestaan om vooral veel te communiceren. Bij elk probleem, feestje of vraag, Jasper helpt u maar al te graag! Door zijn werk op een bijlesinstituut heeft deze pientere jongen veel ervaring met de omgang met kleine kinderen, welk van pas komt in het SB. Hij is niet te beroerd om elke beslissing van het Sociëteitsbestuur tot in de puntjes uit te leggen voor die paar mensen die zich niet realiseren dat er heus wel over nagedacht is. Verder blijft deze diehard fan van oude rock de mensen in de boot aansturen, als hij tenminste zelf niet achter de knoppen staat. Naast zijn SB probeert Jasper nog één of twee vakjes in te koppen, wat hem nog niet helemaal strak afgaat. Ook is hij verleid door vrouwelijk schoon, wat de weinige tijd die hij naast zijn bestuur en zijn werk nog overhad natuurlijk alleen maar inkort. Verder staat Jasper nog steeds met plezier achter de bar en moet het dus komend half jaar helemaal goedkomen met deze jongen. Zeker nu het weer tijd wordt voor het Asterion terras en er weer volop Korenwolf en Leffe Blond naar binnen gegoten kan worden!