Sociëteitsbestuur 2007-IIseptember 2007 - september 2008

Huub Hendrikus Maria Besten

Huub Hendrikus Maria Besten
Geboren:Als een jongetje op 1987-03-24 in Olst
Studie:Bedrijfskunde
Generatie AEGEE: 2005
1e half jaar:Mercator et Paracentis
2e half jaar:Praeses et Paracentis

Zoals vele vrouwen die hem voor gingen is ook Huub voorzitter geworden na een half jaar de functie van inkoop te hebben gedaan. Op een enkel conflict met de Klok, betreffende bepaalde fustkoppelingen, na, was dit eerste half jaar eigenlijk veel te makkelijk, tijd voor een echte uitdaging. Nu dat Huub Praeses is draagt hij de totale eindverantwoordelijkheid over het gestuntel van zijn team. Gelukkig heeft hij wel de nodige tools om dit zooitje ongeregeld bij de les te houden. Tijdens een vergadering schroomt hij zich niet de megafoon erbij te pakken om nog eens duidelijk te maken waar we het ook alweer over hadden. Toch staat hij tijdens de vele discussies niet langs de zijlijn maar laat hij z'n mening altijd horen. Zijn vlotte antwoorden en scherpe zinnen is hij na een half jaar nog niet verloren. Maar naast de serieuze kanten moet er ook altijd meer gezopen worden en dan is Huub the man for the job. Waneer zelfs de hardste zuipers met barstende koppijn klagen over hun kater sluit Huub het bier gewoon weer aan en schenkt ongewilde glazen pilsner. Ook hier trekt hij zich niets aan van het gejammer en hanteert keiharde discipline. Ook tijdens zijn diensten is voor iedereen duidelijk wie de baas is in Asterion. Brutale externen komen niet zomaar de kroeg in, zelfs na een half uur discussieren geeft Huub zich niet gewonnen en druipt menigeen met hangende pootjes af. Dat gaat dan natuurlijk over Huub aan de deur, maar ook aan en om de bar deinst hij niet terug voor een discussie, hoe zinloos deze ook mag zijn. Zijn beleid in de kroeg is soms iets conservatief; nootjes moeten er wel voor iedereen zijn, de kroeg gaat niet zomaar voor 4 uur dicht en Sjonnie Jordaan aan de muur kan echt niet. Ook over andere gebeurtenissen in de kroeg is een sterke mening altijd aanwezig. Bestuur aan de bessen is geen goede zaak en als het gaat om pijp roken kan het niet snel genoeg 1 juli zijn. Buiten het leiden van het Sociëteitsbestuur is Huub ook weer begonnen met studeren. Met zijn nieuwe verantwoordelijkheden is planning geen enkel probleem meer. Hier en daar een college staat nu ook in zijn agenda en steeds vaker kan Huub niet meer op elk moment afspreken, "ik heb dan college". Toch gaat dit niet altijd geheel als gepland, soms mist hij ook wel eens een college, zoals wanneer hij wakker wordt met een enorme snee in z'n hand en geen idee heeft wat er gebeurd zou kunnen zijn de avond ervoor. Als Praeses geeft Huub sturing aan het Sociëteitsbestuur en ook meer sturing aan zijn eigen leven dan hij eerder voor megenlijk hield. Naast al zijn officiële verantwoordelijkheden draagt hij als rechtschapen SB'er met trots de grootste verantwoordelijkheid, zorgen dat er meer gezopen wordt.

Berend Thomas Alberts

Geboren:Als een jongetje op 1985-12-27 in Amsterdam
Studie:Informatica
Generatie AEGEE: 2005
1e half jaar:ab Actis
2e half jaar:Interpres et MusiCie
Berend Thomas Alberts

Na een half jaar Ab Actis te zijn geweest, gaat Berend de tweede helft van zijn SB-jaar in als Interpres en zal in die hoedanigheid de communicatie op zich nemen. De notulen waren altijd netjes en mooi op tijd rondgestuurd en Berend heeft een vlijtig begin gemaakt met het doorspitten van het archief. Toch zal de rest van het SB zijn laptop, die het geluid had van een opstijgende helikopter, zeker niet missen. Vanaf nu laat hij het als een dolle meetypen met de soms verhitte discussies over aan zijn opvolger en kan hij voor het eerst ontspannen meedoen aan de vergaderingen. In het afgelopen jaar heeft Berend geweldig goed de SB'er uitgehangen. Dronk hij vorig jaar nog uitsluitend wijn, inmiddels is hij een van de stevigste drinkers binnen het SB. En jawel, nu alleen nog maar Premium Pilsner! Dit zorgt regelmatig voor hilarische situaties. Wij noemen beleidsweekend, de middag na een avond zo-snel-mogelijk-het-fust-leegdrinken, alwaar Berend tijdens de vergadering netjes om permissie vraagt om een plakkaatje in het toilet te leggen. Of wat te denken van de manier waarop hij een glaasje water drinkt na een poosje fanatiek mexen? Zwaar motorisch gestoord en weigerend zijn kin op te tillen van de bar terwijl hij een slok neemt; het aanbeeld is werkelijk prachtig! Het maffe dansen van vroeger heeft hij gelukkig nog niet afgeleerd, zodat we Berend regelmatig 'Doe de Paulus!'-roepend over het podium zien zwalken, een fenomeen dat erg aanstekelijk kan werken. Maar naast al deze feestelijkheden is Berend natuurlijk ook vaak genoeg serieus bezig. Voor alle mensen die iets van het SB moeten weten, iets willen regelen, een afstudeerborrel willen plannen; Interpes Berend heeft het antwoord! Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de MusiCie, al zal zijn persoonlijke muzieksmaak (experimentele jazz enzo) waarschijnlijk niet zijn doorgang vinden tijdens kroegavonden. Ook tijdens de diensten heeft Berend de zaken onder controle. Externen met lelijke kleding komen er niet in, vervelende kroegbezoekers kunnen rekenen op terechtwijzingen of uitzetting. Berend is sowieso bijna altijd in de kroeg en is zelfs als hij geen dienst heeft vaak alert, zodat hij menig keer de tappers loopt te corrigeren of de dienstdoende SB'ers staat te wijzen op mobiele telefoons, vozende stelletjes en andere ongeregeldheden. Opmerkelijk is dat Berend in zijn SB-jaar bijna evenveel EC gaat halen als vorig jaar, waarin hij geen bestuur deed. Naast al dat studeren sport hij ook nog elke woensdag, maar Berend weet het allemaal op prijzenswaardige manier te combineren. Daardoor zal hij nooit te weinig tijd in het SB steken en zal er altijd voor zorgen dat hij genoeg tijd door kan brengen in zijn geliefde Asterion!

Rachel Elisabeth Kooper

Rachel Elisabeth Kooper
Geboren:Als een op 1986-06-29 in Amsterdam
Studie:Industrieel Ontwerpen
Generatie AEGEE: 2005
1e half jaar:Quaestor
2e half jaar:Quaestor

Dit tweede half jaar zal Rachel natuurlijk Quaestor blijven, daarmee is ze de enige die niet van functie wisselt, dit betekent echter niet dat er niets verandert. Zo is ze bijvoorbeeld inmiddels niet meer de kleinste SB'er. Ze heeft de fijne kneepjes van het Quaestorschap inmiddels wel in de vingers. Echter met de gevaren van BTW-boekhouden op de loer, zal ze niet alleen zorgen dat er een solide financieel beleid gevoerd wordt, maar ook dat het allemaal legaal is. Dan nog even over Rachel als persoon. Ze begon een half jaar geleden als een onschuldig meisje, nieuwsgierig wat een jaar SB haar te bieden zou hebben. Inmiddels zuipt ze er op los, zoals het een SB'er betaamt, is ze erg enthousiast over alle bierspelletjes en is ze de koningin van de (te) late naborrel. Waar in het begin van het jaar nog vanuit gegaan werd dat Rachel ons allen even zou laten zien hoe je studie combineert met SB, blijkt ze nu niet veel meer te doen dan de gemiddelde Sb'er. Rachel is nog altijd enthousiast over het SB en steekt daar ook een prijzenswaardige hoeveelheid tijd en energie in. Dit gecombineerd met de eigenschap van ons allemaal scherp houden met af en toe helemaal loos gaan maakt dat het bijzonder prettig is om met Rachel samen te werken.