Sociëteitsbestuur 2006-IIseptember 2006 - september 2007

David Meijer

David Meijer
Geboren:Als een jongetje op 1985-12-09 in Borsele
Studie:Technische Geneeskunde
Generatie AEGEE: 2005
1e half jaar:Retentio
2e half jaar:Praeses

Deef gaat zijn 2e termijn in als de Praases van de sociëteit. Hij is daar bij uitstek de gekozen man voor. Met zijn serieuze buien weet hij het groepje los geslagen SBers toch altijd weer in goede banen te leiden. Maar serieus als Deef kan zijn, weet hij ook nog altijd hoe het niet moet. In de kroeg naar de bank toe zwalken om daar even uit te rusten op de bank om 's ochtends weer gewekt te worden door de beheerder van de Pakkerij, het maakt Deef de pis niet lauw. Wat Deef ook de pis niet lauw maakt is om AEGEE-Enschede even te vertegenwoordigen in Europa. Naast zijn werk als Praeses van het SB heeft Deef namenlijk ook nog even de taak als delegate van AEGEE-Enschede opzich genomen. Al reizend manifesteert Deef zich als een echt manusje-van-alles. Hij slaat de feestjes zeker niet over, maar al het serieuze is ook aan deze man besteed. Polen, Hongarije, Tjechië, Slowakije - niks is Deef te gek. Het is zeldzaam, maar Deef is een reizende SBer die alle taken die aan hem besteed zijn even serieus neemt. Met zijn indianen instinct is hij altijd scherp en ontgaat niks aan zijn haviks ogen en ook aan de deur is Deef een man met ballen van staal. Nee, Deef is een SBer waar Asterion meer dan trots op mag zijn.

Paulus August Maris Schoutsen

Geboren:Als een jongetje op 1986-07-09 in Ewijk
Studie:Business & IT
Generatie AEGEE: 2004
1e half jaar:Mercator & Paracentis
2e half jaar:ab Actis
Paulus August Maris Schoutsen

Na een half jaar als Mercator door het leven te zijn gegaan, alsmede leider van ons gilde is het tijd voor Schoutsen om deze taken over te dragen aan zijn opvolgers. Als Mercator heeft hij ervoor gezorgd dat de kroegbezoekers niets tekort zouden komen. Hij hield er daarom van om flink in te kopen. De kelder was altijd goed gevuld en zeker de inkoop van zijn geliefde nootjes gebeurde in overvloed. Hij gaat dan ook niet voor niets als 'het nootje' door het leven. Vanaf heden is het aan Schoutsen de mooie functie van Ab Actis te bekleden. Een functie waar hij dan eindelijk ook zijn formele kant kan laten zien. Wat .. Schoutsen formeel, dat is toch als zwart en wit?? Ondanks dat dit soms zo lijkt, is Paulus écht zijn leven aan het beteren. Een groot voordeel is dat deze Ab tien vingers heeft, waarmee hij de toetsen kan bespelen. Even stoppen met vergaderen omdat de Ab het niet kan 'bijhouden', zal er nu niet meer inzitten. Als IT'er ergert Schoutsen zich al tijden aan alles wat niet geautomatiseerd is en wil dit zeker gaan veranderen. Een automatische lay-out voor de notulen, alsmede een contracten-generator zijn al zaken die Schoutsen heeft weten te bereiken. Bovendien is hij helemaal weg van office 2007 en is *. docx een belangrijk woord in zijn vocabulaire. Zijn verbazing is ook groot als andere hier nog niet mee overweg kunnen.. dat is toch de toekomst? Schoutsen is verder te typeren als een echte levensgenieter. Hij doet wat hij wil en haalt alles eruit wat erin zit. Bier is alles voor hem en van een speciaal biertje is hij zeker niet vies. Het komt dan ook regelmatig voor dat Schoutsen zijn rode neusje twinkelt van plezier. Vraag echter nooit aan Schoutsen of hij dronken is, want meer dan: 'Ik ben niet zat, ik ben een zeehond', zul je niet van hem horen. Behalve bier is ook de Wii onlosmakelijk met Schoutsen verbonden. Dagen en nachten achter elkaar kan hij met zijn huisgenoten het ene na het andere level uitspelen. Naast zijn Asterion en zijn campushol is ook Europa erg belangrijk voor hem. Zijn motto: 'Een maand niet in Europa, is een maand niet geleefd' probeert hij ook zeker hard te maken. Ondanks dat mensen zeggen dat het leven als SB'er alleen maar slecht voor je is, weet Schoutsen het tegendeel te bewijzen. Luttele kilo's is hij al kwijt geraakt en zijn 'slet' is al veel te ruim geworden. Waar is die biertank gebleven? Schoutsen is als dienstdoende SB'er een rots in de branding. Als hij zich eenmaal aan de bodem heeft vastgenageld, zal hij niet meer loslaten. Hij zorgt voor een goed deurbeleid, en de bar heeft hij onder controle(r) alsof het zijn Wii is. Bovendien zorgt hij als muziekfanaat ervoor dat er altijd goede slechte muziek in Asterion te horen is. Zeker nu hij onze Musicie verantwoordelijke is, zal hij hier nog meer zijn stempel op gaan drukken.

Harmen Jan Nauta

Harmen Jan Nauta
Geboren:Als een jongetje op 1986-08-19 in Leiderdorp
Studie:Biomedische Technologie
Generatie AEGEE: 2004
1e half jaar:Quaestor
2e half jaar:Quaestor

Financiën van Asterion en Harmen Nauta zijn twee benamingen voor één en hetzelfde. Nauta is als quaestor het afgelopen halfjaar zeer succesvol geweest en zal dat ook het komende halfjaar blijven. Hij houdt alles netjes bij en het is daarom dat hij de kasco altijd blij maakt als mede een gevoel van complete nutteloosheid bezorgt. De woorden debiteuren en crediteuren komen niet eens in zijn vocabulaire voor! Nauta komt op buitenstaanders misschien gierig over wanneer hij weer over de limiet van een bepaalde post in de begroting praat, maar de laatste tijd knijpt hij steeds vaker een oogje toe en met het andere oog ziet hij dan eens iets door de vingers. Denk echter niet dat hij er nu een potje van maakt, hij gaat gewoon lekker ontspannen met het geld om. Een flink bedrag in euri maakt deze jongen niet meer bang. Na net zelf een mooi akkoord te hebben bereikt met Grolsch wordt hij tegenwoordig gevraagd om advies door vele anderen. Naast zijn taken als Quaestor neemt Nauta ook zijn studie uiterst serieus. Van zijn lichting heeft Nauta verreweg de beste discipline en dit werkt in zijn voordeel. Naast de vele studiepunten die hij weet te halen vindt hij ook nog eens tijd om te werken in het studentenrestaurant. Damn, hoe doet ie het toch?! Eén ding waar deze goed opgevoede Zeeuwse jongen wat minder tijd voor heeft is zijn familie. Maar wat wil je met vijf uur reistijd! De afstand van zijn huis tot Asterion bedraagt maar een paar meter, dus de keuze is snel gemaakt. Tijdens diensten is Nauta de nuchterheid zelve. Soms komt hij in vergaderingen wel heel serieus over, maar het is erg prettig om met hem samen te werken. En als het dan tijd is om te ouwehoeren dan kan hij er ook wat van! Met zijn vrolijke grijns is hij dikwijls tot het eind van de vele borrels aanwezig en ook al ziet hij er onschuldig uit, Nauta kan zuipen als een motherfucker! Ook al wil het met zijn tenniscarrière niet echt vlotten, een balletje trappen in Asterion tijdens de naborrel laat hij zeker niet voorbijgaan. Het komende half jaar heeft hij minder studie om te volgen, dus wie weet wat we nog van Harmen Jan Nauta kunnen verwachten...